21 iulie 2011

Printeaza pagina

Dan Girtofan sustinut de Alexandrion Grup Romania obtine locul 2 la Raliul Sibiului si locul intai in Clasamentul general

Bucureşti, 15 Iulie 2011 - Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu susţinut de Alexandrion Grup România a reușit o nouă clasare pe podium în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2011, la Raliul Sibiului, prima rundă de macadam din actualul sezon. Giri și Miță au terminat pe 2 la Sibiu, după Marco Tempestini, dar în fața lui Simone Campedelli. Ca urmare a abandonurilor lui Vali Porcișteanu și Bogdan Marișca Giri si Mita au preluat șefia clasamentului general.


A fost un raliu pe care l-am pregătit destul de bine, numai că am avut un start mai precaut din cauză că știam că va fi o cursă dură și pot apărea oricând surprize. Din păcate, am pierdut contactul cu cei din față destul de repede. Diferența nu a fost însă prea mare, astfel că am încercat să recuperăm, am mărit ritmul și asta s-a văzut în timpii buni scoși pe Șanta. În penultima probă însă, mi s-a rupt o planetară, lucru ce a dus la pierderea locului 4 în clasamentul general al cursei. Ultima probă a fost una cu surprize și asta ne-a scutit de la o scădere în clasament. Până la urmă, în urma deciziilor celor responsabili, am terminat pe 2 raliul și suntem bucuroși că acest rezultat ne aduce și șefia în ierarhia pe 2011, a spus Giri, care a precizat că suntem conștienți că este un rezultat de conjunctură, care nu reflectă în totalitate evoluția noastră la acest raliu. Dar cum am mai spus și nu trebuie să se supere colegii mei, un raliu nu se desfășoară doar pe probele speciale, ci și în parcul de service sau pe probele de legătură. Un raliu este un întreg conglomerat care este alcătuit din mai multe părți și detalii și care are niște reguli, ce trebuiesc respectate de toată lumea, indiferent de nume


Dan Gîrtofan a mai adăugat că vreau să trag un semnal de alarmă pentru organizatori să încerce să aibă o grijă mai mare de securitatea pe timpul curselor. Ce a păți Vali nu are voie să se întâmple într-un raliu. Îmi pare rău de Vali și de Bogdan, care au trebuit să abandoneze, dar, din păcate, ăsta este sportul. Și au am pățit-o ca ei, în 2009, la Iași, unde am avut un abandon ciudat.


Gyuri Eperjessy, Director Comercial al Alexandrion Grup România a declarat : Iată că Giri si Mită au urcat pe podium, pentru a 3-a oară anul acesta demonstrând încă o dată fapul că partenriatul nostru este unul de succes. Pe această cale, echipa Alexandrion doreste să-i felicite pe băieti precum si pe întreaga lor echipă tehnică!


Următoarea etapă a Campionatul de Raliuri al României Dunlop 2011 va lua startul pe 5 August la Arad. Campionatul are 9 etape desfăşurate în toată ţara.


Despre Alexandrion Grup România SRL


Alexandrion Grup, compania românească cu distribuţie internaţională este cel mai mare producător de băuturi alcoolice din România. Printre produsele companiei se numără: Alexandrion, Brâncoveanu, Cava d’Oro, Kreskova, Alexander, Red Bowler, Grant’s, Glenfiddich, Balvenie, Tullamore Dew şi alte 20 de mărci.


Contact
Ana Maria Guidea
PR&Media Relations Officer

Tel: +4021 405 11 23
Fax: +4021 405 11 99
Mobile: +40 720 070 892
E-mail: anamaria.guidea@alexandrion.ro